Bármelyik képes, vagy szöveges idézet megtetszik, viheted, de felhívom a figyelmed, hogy a szignált képek bármilyen módosítása a szerzői jogokat sérti! Nagyobb, eredeti méret megtekintéséhez klikk a képre!

Tanévkezdésre

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni amit csinálunk és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni."
~ Szent-Györgyi Albert ~

„Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye.” (
~ Örkény István ~

„Bármit tanulsz, magadnak tanulod.”
~ A. Petronius ~

„Ezek a csillogó fekete szemű gyerekek nem maguk váltották a belépőjegyet arra az útra, amit úgy hívunk: élet... Ha szemükbe nézünk, ugyanazt a sugárzást érezzük, ugyanazt olvassuk ki belőlük: itt vagyok, faragj az évek során embert belőlem...”
~ Várady J.~

„A gyermeki lélek az a tabula rasa, amelyre a jövendőt írják fel a tanítók.”
~ Juhász Gyula ~

„Az embernek nem olyan fontos a tényeket megtanulni. Ehhez nincs igazán szüksége iskolára. Megtanulhatja őket könyvekből. Az oktatás értéke egy liberális szellemű iskolában nem a sok tényanyag megtanulása, hanem az agytréning, ami megtanít úgy gondolkodni valamiről, ahogy azt a könyvekből nem lehet megtanulni."
~ Albert Einstein ~

„A tudás hatalom.”
~ F. Bacon ~

„A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék.”
~ Arisztotelész ~

„Olvassunk tehát minél többet, hiszen az irodalom az örökkévalóság távcsöve: felébreszti bennünk létünk rejtett erőit, amelyek átsegítenek minket sorsunk nagy viharain és megmutatják, hogy a gondolat több, mint az élet szennyes mocsara, a kisstílű nyárspolgárok véd és dac-szövetsége, a mindennapok izzadtságszaga, s a percenként átélt fájdalmak és csalódások szövedéke. Mondhatnám úgy is, hogy csak a műveltség mentheti meg az életünket, hiszen kizárólag a könyvek, a festmények, a szimfóniák, a költemények és a szobrok Sárga Útja vezethet el bennünket a gondolatok örökkévalóságának Smaragdvárosába.”
~ Varnus Xavier ~

Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.
~ Szent-Györgyi Albert ~

A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.
(kínai közmondás)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...